Onze materialen


SeeFeel vindt het belangrijk om zich in te zetten voor een schonere mode-industrie. Hierdoor kunnen we niet de goedkoopste zijn. Wil je weten waarom?

Als je een SeeFeel kledingstuk koopt steun je slow fashion, wat betekent dat wij tijd en energie steken in het ontwikkelen van een duurzaam kledingstuk die volledig inclusief is voor vrouwen met een visuele beperking. We maken gebruik van materialen met een lage ecologische voetafdruk, geproduceerd onder ethisch verantwoordelijke omstandigheden in Turkije. De kleding wordt handgemaakt in onze studio in Apeldoorn en sommige kleding is arbeidsintensief door de toevoeging van tastbare details. Hierdoor kunnen wij zorgen voor kledingstukken die staan voor een schonere en inclusievere mode-industrie.

Wij maken voornamelijk gebruik van Tencel (Lenzing en OEKO-TEX gecertificeerd). Tencel wordt ook wel gezien als de ecologisch verantwoorde variant van viscose. De grondstof van Tencel en viscose is houtpulp. Door een chemisch proces wordt deze pulp omgetoverd tot garen. Het verschil tussen Tencel en viscose is dat bij Tencel er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke chemicaliƫn die na het proces, samen met het water, opgevangen worden zodat deze hergebruikt kan worden. Zo ontstaat er een gesloten cirkel. De Tencel die SeeFeel gebruikt wordt geproduceerd in een moderne werkplaats in Turkije die voldoet aan hoge standaarden omtrent milieu en mensenrechten. De werkplaats maakt gebruik van windenergie en gaat op een ecologisch verantwoorde manier om met afvalwater en energiegebruik.

Al onze kledingstukken zijn made to order, wat betekent dat als jij een order bij ons plaatst dat wij het kledingstuk voor jou gaan maken. Hierdoor hebben wij geen voorraad, waardoor we voorkomen dat kleding niet verkocht wordt en uiteindelijk vernietigd moet worden. Daarnaast krijg jij altijd een uniek kledingstuk dat perfect bij jou past!

Ben je benieuwd hoe je prijs van jouw favoriete SeeFeel kledingstuk is opgebouwd? Stuur ons een berichtje en wij geven je graag antwoord.