Duurzaamheid


SeeFeel vindt het belangrijk om zich in te zetten voor een schonere mode-industrie en zijn daarom transparant over waar en hoe onze producten gemaakt worden. Hierdoor kunnen we niet de goedkoopste zijn. Wil je weten waarom?

Als je een SeeFeel kledingstuk koopt steun je slow fashion, wat betekent dat wij tijd en energie steken in het ontwikkelen van een duurzaam kledingstuk die volledig inclusief is voor vrouwen met een visuele beperking. We maken gebruik van stoffen van de merken Meet Milk en Mind the Maker, leveranciers die zicht inzetten voor het maken van stoffen met een lage ecologische voetafdruk, geproduceerd onder ethisch verantwoorde omstandigheden in Turkije.

De prototypes van elke collectie worden handgemaakt in onze studio in Arnhem. De voorraad wordt gemaakt door Fabriek Fris, een productiehuis in Ede, en Kleerlijk in Groningen. Beide ateliers bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en statushouders werkgelegenheid. Hierdoor kunnen wij zorgen voor kledingstukken die staan voor een schonere en inclusievere mode-industrie.

We gebruiken stoffen van merken meetMilk en Mind the Maker. We maken voornamelijk gebruik van Tencel. Tencel wordt ook wel gezien als de ecologisch verantwoorde variant van viscose. De grondstof van Tencel en viscose is houtpulp. Door een chemisch proces wordt deze pulp omgetoverd tot garen. Het verschil tussen Tencel en viscose is dat bij Tencel er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke chemicaliƫn die na het proces, samen met het water, opgevangen worden zodat deze hergebruikt kan worden. Zo ontstaat er een gesloten cirkel. Onze stoffen zijn Lenzing, OEKO-TEX en GOTS gecertificeerd.

De Tencel die SeeFeel gebruikt wordt geproduceerd in een moderne werkplaats in Turkije die voldoet aan hoge standaarden omtrent milieu en mensenrechten. De werkplaats maakt gebruik van windenergie en gaat op een ecologisch verantwoorde manier om met afvalwater en energiegebruik. Lees meer hierover op de website van meetMilk.

Ook maken we gebruik van organic cotton. Bij organic cotton worden er geen schadelijke chemicaliƫn en pesticiden gebruikt maar alleen natuurlijke. Ook wordt er door boeren afgewisseld tussen katoen en ander gewas zodat de bodem minder uitgeput raakt. Echter, ook wordt voor organic cotton veel water verbruikt die niet, zoals bij Tencel, hergebruikt kan worden.

Ben je benieuwd hoe je prijs van jouw favoriete SeeFeel kledingstuk is opgebouwd? Stuur ons een berichtje en wij geven je graag antwoord.

Bij ons kan je ook de Sustainable Fashion Gift card inzilveren! Bekijk hier onze brandpage.